Go Back   Corvette Forums - Corvette Enthusiast Site > Corvette Models > Corvette C4 Forum
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-02-2011, 09:29 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Default 89 Corvette Idling Horribly & No power

Wondering if I could get some help here. I have an 89 Corvette. Original owner with 31,000 miles. Car recently started idling very rough. Doesn't happen right away but as it warms up it gets really bad. It almost feels like a couple of cylinders are down. Car feels like it wants to shut off on me. No smoking, No Check Engine Codes. Could it be the Fuel Injectors? They are the original ones and this car sits for long periods of time. When I first bought it, it would start immediately but now it cranks for a while before it turns on. Hoping that someone here could shed some light on this for me.
Attached Images
File Type: jpg P1010003.jpg (97.8 KB, 4 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2011, 07:27 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: ONTARIO
Posts: 5
Default

r u just bring it out of storage?

r the plugs foul with debris?

do u smell excess fuel before car starts?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2011, 10:31 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Default

Appreciate the response. I guess you can say it's being brought out of storage. The car was running fine. Last year I had the water pump changed and the car started acting funny on the way home. I did question the mechanic and ofcourse he said that one thing had nothing to do with the other. I thought to myself, could my luck have been that bad that something else went wrong around the same time. At that point I couldn't argue with the guy. I checked all Vacuum hoses and everything seems to be in order. No smoke. No error codes. The car turns on and starts out fine then as soon as it warms up it starts to shake and sputter as if it is running on 6-7 cylinders. If it was plugs or cables it would start out sputtering from the beginning. Should I throw some fuel injector cleaner in there to see if it makes a difference. The car does sit for long periods of time. No fuel smells.

Last edited by GrandSport0019; 06-13-2011 at 10:33 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-14-2011, 07:15 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: ONTARIO
Posts: 5
Default

plugs could take a bit, wires should act up right away, but usually these things are more noticeable at higher speeds then at idle

well i would try fresh gas after u drain the tank, also would put some type of fuel cleaner in system

is there anything else u notice
u start the car and does it run smooth?

if u sat there and revive it up a bit how does it run?

u put it in drive but do not move do u feel the miss?

at what speed do u notice the miss?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2011, 11:35 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Default

I start the car and it cranks for a little bit before it attempts to turn on. Once on it seems to idle okay but then as it warms up it starts to idle rough. If I put it in drive, you really feel the shaking. If I drive it like that then it feels like it has no power. You know, I never thought about the gas. It's still on last years tank. I am going to try the fuel cleaner injector cleaners that you put into the tank to see if it makes a difference. If not, I can't imagine it being anything other than the injectors themselves. The car only has 31,000.00 miles on it but I guess sitting around for long periods of time doesn't help. (TIME TO SELL) LOL...
Attached Images
File Type: jpg P1010003.jpg (97.8 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2011, 01:26 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Default

I just finished going down that road...change your injectors. I changed everything but and then finally changed them and all my problems went away and car runs like new. Rockauto has them for around $30. each.
Reply With Quote
  #7  
Old 06-27-2011, 11:27 AM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Default

It has to be the injectors. I added fuel injector cleaner on Wednesday and took the car out for a ride. After about 10 minutes, it completely cut out on me. Had to get it towed back home. It cranks and wants to turn on but then just keeps cranking. Injectors have to be shot.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-28-2011, 07:35 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: ONTARIO
Posts: 5
Default

before u put injectors in pull a spark plug and check if u have spark!!!!
also
put a fuel pressure gauge on the system and check pressure
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Tags
1989, 89, c4, codes, corvett, corvette, erratic, fix, high, idle, idleing, idling, power, rough, shuts, warms

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.

Internet Brands, Inc.