Notices
Corvette C1 & Corvette C2 1953 through 1967

65 - no spark when hot

  #1  
Old 10-25-2008, 05:09 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default 65 - no spark when hot

Have65 small block thatstarts fine when cold. When hot there is nosparkcar. Turns over fine. Coil, cap, rotor,balllast resistor fine. Replaced wire from coil to cap. Has an electronic module in place of points/condensorbut has same problem with either set up. Have hot wired the coil and still no spark when hot. Changed ignition switch. Any thoughts?
 
  #2  
Old 10-26-2008, 04:36 AM
Senior Member
Join Date: Jan 2007
Location: Michigan
Posts: 694
Default RE: 65 - no spark when hot

Welcome to the forum rossi1369. You say the components are fine, how have you tested them? My first suspect is the coil, it is nothing more than a step-up transformer, transformers get warm/hot during use and if it has an internal break in one of the windings on either the primary or secondary side it will fail when it warms up. Now, you say you hot wired the coil with no luck, if you put 12 volts to the coil and have no provision to "make and break" the the input voltage you will not get a spark, you will only heat up the coil. The ignition points or the electronic control module have the job of "making and breaking" the primary (input) voltage to the coil, the coil will produce the spark when the voltage is taken away from the primary. I would re-test the coil when it is cold and then warm it up and test again. Get back with us with any new-found info and we'll go from there.
 
  #3  
Old 10-26-2008, 11:47 AM
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default RE: 65 - no spark when hot

Thank you 78buckshot for your input. What I have done was bench test the existing coil as well as swapped out the coil with 2 others that were also bench tested when the car was hot and it still did not produce spark.
 
  #4  
Old 10-26-2008, 07:50 PM
Senior Member
Join Date: Jan 2007
Location: Michigan
Posts: 694
Default RE: 65 - no spark when hot

Well, I think the next thing I would do is put in a new set of points and condenser and when it fails again start checking for voltage to the distributor before it cools off. If your sure all of the conventional components are good then you must be loosing voltage in the wiring when it gets hot.
 
  #5  
Old 11-20-2008, 08:21 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2008
Posts: 3
Default RE: 65 - no spark when hot

I replaced the distributor and tested it once before I stored for the winter season.This 1 test was positive but will know for sure in the spring when Itake it for the summer. Again, thanks for the input!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
GT2Race
Corvette C4 Forum
1
10-06-2012 10:03 PM
gigabyte
Corvette C3 Forum
21
07-05-2008 11:44 AM
alini
Corvette C5 Forum
1
06-09-2007 07:57 PM
Clay Lewis
Corvette C5 Forum
2
01-24-2006 12:04 PM
driverx
Corvette C4 Forum
2
01-12-2006 04:17 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 65 - no spark when hot


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.