Notices
Corvette C4 Forum 1984 through 1996

Runs bad when hot

  #1  
Old 07-22-2016, 11:39 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2016
Posts: 4
Question Runs bad when hot

I bought this low mileage (85,000) C4 in the spring and everything seemed fine. Now that summer is here, if the temp goes above 230, it will run OK at a steady throttle but does not like to accelerate, either from a stop or to change lanes, etc.

At a stop sign the car idles fine but when you push the throttle down (in gear or in neutral) the bucks, jumping between "I want to accelerate" and "I want to die".

Giving it 100% throttle does not help but as soon as you go back to steady speed it seems OK. I've only heard what sounded like a backfire one time.

It seems to average about 19MPG, I'm not sure if that is normal or not.

And like i said, below 225 it seems to run fine. I'm going to stop by a friends shop tomorrow and see if there are any codes stored.

Any suggestions on where I should be looking?
 
  #2  
Old 07-23-2016, 11:45 PM
73shark's Avatar
Super Moderator
Join Date: Apr 2006
Location: KC, MO area
Posts: 2,744
Default

Welcome to the forum.

The first thing I would do is check the fuel pressure. 230 does sound a little bit warm. Have you check the cooling system such as thermostat , lower radiator hose, etc.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Corvette C4 Forum
0
08-07-2014 07:37 PM
bam
Corvette C4 Forum
6
04-16-2011 09:54 PM
white88
Corvette C4 Forum
8
08-31-2006 02:56 PM
imb1987
Corvette C4 Forum
5
08-14-2006 02:01 AM
parkit
Corvette C4 Forum
6
07-25-2006 02:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Runs bad when hot


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.